2024. április 27. - Zita

Megszavazzák a gimnázium támogatását

Részt vesz a XI. kerületi képviselő-testület szerda délutáni rendkívüli ülésén a Fidesz-frakció és megszavazza az ülés egyetlen napirendi pontját, a József Attila Gimnázium fővárosi támogatását - ígérte Kupper András, az ellenzéki párt újbudai frakcióveze
2008. május 28. szerda 13:26 - Hírextra
A frakcióvezető elmondta: bár az iskolát nem fenyegeti a bezárás veszélye, hiszen az idei költségvetésben a gimnázium fenntartására is elkülönítettek pénzt, de a Fidesz-frakció meg fogja szavazni Bács Márton alpolgármester előterjesztését, amelynek értelmében a főváros vállalná, hogy 80 ezer forint támogatásban részesíti évente az oktatási intézmény minden tanulóját.

Az előterjesztésről a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön szavaz majd - tette hozzá Kupper András.
A József Attila Gimnázium előtt megjelent Bács Márton, a kerület oktatásért felelős alpolgármestere, aki elmondta: még tavaly kezdeményezte, hogy a Fővárosi Önkormányzat vegye saját működtetésbe a gimnáziumot, de ez a javaslat végül nem került a közgyűlés elé.

Horváth Csaba főpolgármester-helyettes végül ez év elején levélben tette egyértelművé a XI. kerületi vezetés előtt, hogy a Fővárosi Önkormányzat nem kívánja saját működtetésbe venni a gimnáziumot, de támogatást azért nyújtana - mutatott rá.

Ha a képviselő-testület nem képes megszavazni az előterjesztést, és elesnek a támogatástól, előfordulhat, hogy a főváros csak a feladatot veszi át, ami azt jelenti, hogy a diákokat más, fővárosi fenntartású oktatási intézményben helyezik el - jelezte az alpolgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását