2024. április 29. - Péter

Remek biztonsági megoldás Szerencsen

Százszázalékosan működik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szerencsi rendőrkapitányság illetékességi területén az úgynevezett távolléti bejelentő kártya - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség hétfőn.
2008. május 26. hétfő 13:50 - Hírextra
Tavaly májusban vezették be programot, amelyre a kapitányság ebben az évben is kiemelten felhívja a lakosság figyelmét - mondta Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa. Hozzátette: a bűnelemzések eredményei azt mutatják, hogy a magánlakások, családi házak sérelmére elkövetett betörésekre sok esetben akkor került sor, amikor a tulajdonosok felügyelet nélkül hagyták ingatlanjaikat. A nyár közeledtével az ilyen helyzetek egyre gyakoribbak, hiszen sokan utaznak el hosszabb-rövidebb időre nyaralni, pihenni és az otthon maradt értékek felügyeletét nem tudja mindenki szomszéd, barát segítségével megoldani.

A szerencsi rendőrkapitányság éppen ezért hívta életre az ingyenes távolléti bejelentő kártyát. A bejelentő által adott információk alapján a szükséges időben a rendőrség fokozottan és visszatérően ellenőrzi a megjelölt lakást, családi házat a bűncselekmények megelőzése, megakadályozása érdekében.

A "Ne adjunk esélyt a tolvajoknak!" mottóval meghirdetett bűnmegelőzési program jól működik; azok az ingatlantulajdonosok, akik eddig igénybe vették ezt a rendőrségi szolgáltatást, biztosak lehettek abban, hogy értékeik biztonságban vannak - mondta Dobi Tamás. A beérkezett bejelentések alapján a járőrök úgy szervezték, szervezik szolgálatukat, hogy különböző időpontokban ellenőrzik az őrizetlenül hagyott lakásokat és környéküket.

Megjegyezte: a távolléti kártya személyesen igényelhető munkanapokon a szerencsi rendőrkapitányság ügyeletén, valamint hétköznap a tokaji, a tállyai és a taktaharkányi rendőrőrsökön is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását