2024. május 16. - Mózes, Botond

Koeman elégedett

Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli: minden játékosa százszázalékos teljesítményt nyújtott az Európa-bajnok Görögország ellen szombaton 3-2-re megnyert hazai barátságos mérkőzésen.
2008. május 25. vasárnap 12:14 - Hírextra
"Már az első félidőben is jól játszottunk, a fiúk megértették, mit kérek tőlük és remekül futballoztak, sajnos Huszti fejesénél nem volt szerencsénk, a játékrész végén pedig olyan hiba előzte meg a görögök gólját, amit nem szabad elkövetni" - mondta a nemzeti együttes kispadján ezúttal debütáló holland szakember. "A szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy ne csüggedjenek, hiszen nem játszottak rosszul. Remekül kezdtük a második félidőt, rögtön az elején egyenlítettünk, utána remekül játszottunk. Minden megvalósult az elképzeléseimből, jól helyezkedtünk, motiváltak voltunk és sikerült újabb két gólt szereznünk. Talán egy tizenegyes is járt volna nekünk, a meccs után megkérdeztem erről a holland játékvezetőt, de ő azt mondta, nem tudta egyértelműen eldönteni, történt-e szabálytalanság a tizenhatoson belül, ezért továbbengedte a játékot."

A görögök ellen Huszti Szabolcs számára új poszton, csatárként szerepelt.

"Biztos sokan meglepődtek ezen a döntésemen, számomra az együtt töltött rövid idő után természetesnek tűnt ez a megoldás. Minden játékos kiválóan teljesített, Husztit azért emelném ki mégis, mert ő egy számára is teljesen új feladatot oldott meg remekül."

A szakember alig cserélt a mérkőzésen.

"Szeretném minél hamarabb jobban megismerni a játékosaimat, erre pedig akkor nyílik igazán lehetőség, ha nem egy félidőn keresztül, hanem 90 percig figyelhetem a teljesítményüket, ezért nem is terveztem, hogy kihasználom a rendelkezésemre álló hat cserelehetőséget."
Koeman elmondta, a csapat tagjai két nap pihenőt kapnak, majd elkezdik a felkészülést a horvátok elleni szombati mérkőzésre, amely 20:30 órakor kezdődik a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban.

"Az egy másik mérkőzés lesz. A görögök legyőzése apró és fontos siker a magyar futball számára, de a jövő héten már nem ezzel foglalkozunk."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását