2024. március 29. - Auguszta

Elfogadták az okiratot

Elfogadta a Városligeti Műjégpálya rekonstrukciós tervének engedélyokiratát a Fővárosi Közgyűlés Egészségügyi és Szociálpolitikai Bizottsága - jelenti a HavariaPress. A szakmai koncepciót Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes terjesztette a bizottság elé.
2008. május 23. péntek 07:24 - Hírextra

A Műjégpályát utoljára a világháború után újították fel teljesen, ezért a bizottság illetékesei úgy ítélték meg, hogy az intézmény most már csak egy teljes rekonstrukciót követően képes kulturális központként is "kiszolgálni" a fővárosiakat, illetve az oda látogató turistákat.

Az előzetesen várható támogatási összeg meghaladja a 3 milliárd forintot; a döntés alapján a végleges javaslatot a közgyűlés jóváhagyása után, 2008. június 30-ig nyújthatja be a Főváros. A rekonstrukcióra három ütemben kerül sor.

Az első ütem már 2006-ban lezárult a hűtőberendezés elhelyezését szolgáló technológiai épület felújításával. A Bizottság mai döntése a főépület és a pálya rekonstrukcióját magába foglaló második és harmadik ütem előkészítését, a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését, és a 2003-as tervek tervezői felülvizsgálatát érinti.

Utóbbi a statikai szabványok változása miatt vált szükségessé. A mozgáskorlátozottak részére megfelelő számú szociális helyiség és akadálymentes közlekedő kialakítását is tartalmazó felújítási munkálatok előreláthatóan 2010-ben fejeződnek be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását