2021. május 18. - Erik, Alexandra

Új alpogármester Miskolcson

Mokrai Mihály lett Miskolc alpolgármestere, a szocialista politikust a posztjáról miniszteri megbízatása miatt május elején leköszönt Szűcs Erika helyébe választotta a város közgyűlése csütörtökön.
2008. május 22. csütörtök 16:18 - Hírextra
Szűcs Erika a szocialista kisebbségi kormány szociális és munkaügyi minisztere lett, ezért mondott le előbb írásban, a csütörtöki miskolci közgyűlésen pedig szóban is alpolgármesteri posztjáról.

Ugyanakkor továbbra is önkormányzati képviselő maradt, 2006-ban egyéni körzetben szerzett mandátumot.

Szinay Attila, az önkormányzat Fidesz-KDNP frakcióvezetője a közgyűlésen megfontolásra ajánlotta Szűcs Erikának - aki immár a képviselők padsorában foglalt helyett -, hogy mondjon le önkormányzati képviselői mandátumáról. Budapestről, miniszteri posztról nem lehet a választókerület ügyes-bajos dolgait képviselni - vélekedett az ellenzékben lévő frakció vezetője, megjegyezve azt is: senki se várja el, hogy hosszú miniszterséget kívánjon a kisebbségi kormányban szerepet kapott Szűcs Erikának.

Káli Sándor (MSZP) polgármester ugyanakkor azt mondta: örülni kellene annak, hogy egy miskolci lett a kormány tagja, aki - mint tette ezt korábbi funkciói mellett is - el tudja majd látni választókerülete képviseletét is.

Az MSZP Mokrai Mihályt, az önkormányzat jogi és ügyrendi bizottságának elnökét jelölte alpolgármesternek, aki a megválasztásához szükséges 23 szavazattal szemben 24-et kapott. Illetménye 555 ezer forint lesz, csakúgy, mint a másik két alpolgármesteré.

A közgyűlésen a polgármester azt is bejelentette: pályázatot írnak ki a város jegyzői posztjára. Mészáros Miklós, a város címzetes jegyzője ugyanis távozik posztjáról, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium alkalmazottja lesz június elsejétől.

Az MTI információi szerint Mészáros Miklós szakállamtitkári posztot tölt majd be a tárcánál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását