2024. április 25. - Márk

Térségi diagnosztikai szűrőközpont készült el

Félmillió ember egészségügyi ellátását szolgáló térségi diagnosztikai központot adtak át szerdán Szolnokon, a megyei fenntartású Hetényi Kórház rendelőintézetében; a fejlesztés döntően az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg.
2008. május 21. szerda 15:30 - Hírextra
Erre a központra nagy szükség volt, és minden tekintetben megfelel a kor követelményeinek, miután a legmodernebb eszközökkel felszerelve segíti a szakorvosok és asszisztenseik munkáját - mondta az átadás alkalmából rendezett projektzáró konferencián Fejér Andor, a megyei közgyűlés fideszes elnöke. A politikus hozzátette: a fejlesztésekkel nem állnak le, most az intézmények, így többek között a Hetényi Kórház energia-felhasználásának gazdaságosabbá tétele a kitűzött feladat.

Sélleiné Márki Mária, a kórház főigazgatója elmondta: a rendelőintézetben folyó munkák úgy zajlottak, hogy közben fogadni kellett a betegek többségét, hiszen csak néhány szakrendelést tudtak máshová költöztetni. A fejlesztéseknek köszönhetően több területen, így az ultrahangos vizsgálatoknál lényegesen csökkeni fog a várakozási idő - jegyezte meg.

A kivitelezés 2006. szeptemberétől 2008. májusáig tartott, a projekt teljes költsége 1 milliárd 230 ezer forintot tett ki, ebből az európai uniós támogatás 1 milliárd 151 millió forint, a saját forrás 78,4 millió forint volt.

A fejlesztés során jelentős, mintegy 500 millió forint értékű gép-, műszer beszerzésére és üzembe helyezésére került sor. Megtörtént a teljes radiológiai géppark cseréje, digitális röntgenberendezések (felvételi, átvilágító, panoráma röntgen, két általános ultrahang, egy kardiológiai ultrahang), illetve a diagnosztikai hátteret igénylő szakrendelések teljes felszerelése.

Új diagnosztikai felszereléseket, bútorzatot kapott továbbá az általános és a baleseti sebészet, a cukorgondozó, a felnőtt és gyermek szemészet, a fül-orr-gégészet, a nőgyógyászat, a terhesgondozó, a neurológia, az urológia, a laboratórium valamint a belgyógyászat is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását