2024. április 29. - Péter

Szakértői vizsgálat a kutyatámadás ügyében

Szakértők vizsgálják azokat az ebeket, amelyek támadása miatt egy hétéves kisfiú életét vesztette május elején a Borsod megyei Nemesbikken - mondta a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa szerdán az MTI-nek.
2008. május 21. szerda 15:26 - Hírextra
Dobi Tamás közölte: az állatok jelenleg karanténban vannak Tiszalúcon. Csütörtökön jár le a 14 napos megfigyelési határidő, emiatt vizsgálják jelenleg az ebeket. Ez azt jelenti, hogy például szőrmintát vesznek, így állapítják meg, melyik kutya volt részese közvetlenül a tragédiának.

Gönczi Károly Borsod-Abaúj-Zemplén megye főállatorvosa arról számolt be, hogy azt, illetve azokat a kutyákat elaltatják majd, amelyek a gyermeket halálra marták. A többi ebet tíz napig tartják, ezalatt az állatvédők, esetleg örökbe fogadók elvihetik azokat. "Nagy az érdeklődés a kutyák iránt" - fűzte hozzá.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga a nemesbikki tragédia kapcsán az MTI-t arról tájékoztatta, hogy csütörtökön törvényességi felügyeleti eljárást indítanak az illetékes közigazgatási hivatalnál a nemesbikki önkormányzattal szemben, ugyanis véleményük szerint a saját ebrendészeti jogszabályaikat sem tartották, illetve tartatták be.

Szilágyi István a szervezet kurátora úgy fogalmazott, hogy szerinte ez az oka a halálos balesetnek. A tucatnyi eb a tapasztalatok alapján valódi felügyelet nélkül és elhanyagoltan élt a tragédia melletti portán. "A halálra mart kisfiú ma is élhetne, ha az önkormányzat betartja saját jogszabályait, és betartatja azt a kutyák tulajdonosával" - fejtette ki álláspontját.

A Borsod megyei Nemesbikken május 7-én vesztette életét az a hétéves kisfiú, akit kutyák támadtak meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés gyanúja miatt indított eljárást az állatok tulajdonosával, egy 63 éves helyi férfivel szemben. A nyomozás adatai szerint kilenc gyerek játszott a település határában lévő futballpályán. A közelben lakó férfi - akit az elsődleges adatok szerint zavart a pályán zajló játék - 13 kutyáját a gyerekekre uszította, akik megpróbáltak elmenekülni. Az 5 és 15 év közötti fiúk egyikét - a hétéves kisfiút - azonban a kutyák beérték, és olyan súlyosan megsebesítették, hogy a gyermek a mentők kiérkezése előtt életét vesztette. A kisfiút a közelben lévő édesanyja menekítette ki az ebek szorításából, a kutyák közben az anyára is rátámadtak, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A halált okozó testi sértés 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A gyanúsítottat május 9-én a miskolci bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását