2024. április 29. - Péter

A versenyló halála

Élet-halál harc a lóverseny Puerto Ricón - a lovak számára. Ha nem elég eredményesek, gazdájuk hamar kivégezteti őket. A kivégzés persze nem lelövés, hanem elaltatás, a "hóhérok" állatorvosok, mindegyikük kedve ellen van a feladat.
2008. május 20. kedd 09:06 - Hírextra

Évente mintegy 400 versenyló végzi jóval idő előtt, igen fiatalon, tökéletes egészségben, mert nem elég gyors. Gazdáik többsége nem engedheti meg magának az érzelgősséget, egy ló fenntartása ugyanis havonta 750 dollárba - 120 ezer forintba - kerül.

Elaltatásuk viszont csak 20-ba - 3200 forintba.

A versenylovak tulajdonosai között persze akadnak olyanok is, akiknek vannak érzelmeik: dühből gyilkoltatják meg lovukat, mert nem nyert.

A lovak egyéb hasznosítása, például a mezőgazdaságban nem igazán járható út, mivel a parasztok jobb szeretik az igénytelenebb lófajtákat, mint a kényes versenylovakat. Lómenhely igen kevés van Puerto Ricón, így aztán évente csak pár tucat állat ússza meg élve eredménytelenségét.

Lóverseny amúgy hetente öt nap van a szigetállamban, az éves fogadások teljes összege meghaladja a 200 millió dollárt - a 32 milliárd forintot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását