2024. március 29. - Auguszta

A kórházról szavaznak

A városi kórház működtetésének jövőjéről dönt ma helyi ügydöntő népszavazáson Kazincbarcika; Borsod-Abaúj-Zemplén megye harmadik legnagyobb városának önkormányzata a település lakóinak voksaitól teszi függővé a gyógyintézmény további sorsát.
2008. május 18. vasárnap 09:30 - Hírextra

A város lakói arról döntenek: továbbra is az önkormányzat működtettesse-e a kórházat vagy azt külső befektetőre bízzák.

A helyi népszavazáson egyetlen kérdés áll a szavazólapon: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a Kazincbarcikai Városi Kórház működtetési és vagyonkezelői jogát az önkormányzat átadja más cégnek vagy szolgáltatónak?" - ismertette Illés Pál városi jegyző.

A kazincbarcikai önkormányzat tavaly októberben írt ki először nyilvános pályázatot a városi kórház hosszú távú működtetése bérbeadására, ennek eredménytelensége miatt november 30-án ismételten megpályáztatta az intézményt. Végül hárman adtak be ajánlatot, a budapesti székhelyű HospInvest Zrt., a Debreceni Egyetem, továbbá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, valamint vele közösen a Medcenter Egészségügyi Szolgáltató Kft.
Eredményt nem hirdettek, mert időközben hat önkormányzati képviselő helyi népszavazást kezdeményezett, a képviselőtestület pedig ezt egyhangúlag megszavazta.

A vasárnapi szavazás akkor lesz érvényes, ha legalább 12.846-an elmennek voksolni a névjegyzékben szereplő 25.690 szavazásra jogosult közül és akkor eredményes, ha legalább 6.423-an a megfogalmazott kérdésre azonos választ adnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását