2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szerbia az Eurovíziós dalfesztivál lázában ég

A jövő heti Eurovíziós dalfesztivál lázában ég Szerbia, a kormányalakítással kapcsolatos esélylatolgatások után a dalfesztiválról szóló hírekből jut a legtöbb a lapokba, rádiók és televíziók műsoraiba.
2008. május 16. péntek 15:05 - Hírextra

Az idén ötvenkettedszer megrendezendő verseny - amelyen öt évtizedes története során rengeteg dal hangzott el, de csak elenyészően csekély hányaduk vált igazi nemzetközi slágerré - Szerbiában jóval nagyobb figyelmet kap, mint azt érdemei igazolnák. Egyik oka ennek az, hogy tavaly, amikor a Jugoszlávia felbomlását követően végül egymagában maradt Szerbia először szerepelt önálló államként a versenyen, az ő versenyzője, Marija Serifovic nyert. A másik ok, hogy az Európa által sokat pofozott Szerbia a verseny megrendezésével azt véli megmutatni, hogy mégis csak európai ország, teljes jogú tagja az európai közösségnek.

Óriási erőket vetett be tehát, s Belgrád legnagyobb, több tízezer ember befogadására alkalmas rendezvénycsarnokát bocsátotta a május 20-tól 24-ig tartó verseny rendelkezésére. Az előkészületek lassan a végükhöz közelednek. Már Belgrádban tartózkodik mind a 43 résztvevő, s naponta hatosával, nyolcasával tartják sajtóértekezleteiket, vesznek részt sokan közülük az országaik nagykövetségei által rendezett fogadásokon.

A próbák is lassan végükhöz érnek. A Magyarországot képviselő Csézy is elpróbálta már Szívverés című, de a Belgrádi Arénában angolul, Candlelight (Gyertyaláng) címen előadandó dalát.
Pénteken a nándorfehérvári alsóvárban nosztalgia-Eurosongot rendeznek Az Eurovízió dalai címmel. Az ingyenes koncert fellépői között van a tavaly Helsinkiben győztessé vált Marija Serifovic, a 2004-ben első helyezést kapott ukrán Ruszlána és Zeljko Joksimovic, aki ugyanabban az évben Törökországban második helyet szerzett az akkor még egy államot alkotó Szerbiának és Montenegrónak. A 2006-os év győztese, a Lordok nevű finn együttes ezúttal is biztosan borzongást kelt majd ijesztő megjelenésével a nézőkben, akik aztán felüdülhetnek, meglátva az 1998-ban nyertes izraeli Danát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. május 21. 06:55
MMR, Lendva, "forrás" volt - 2008.05.21. 06:49 ó. (+ a "Csézi" dala...) ;-P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását