2024. március 29. - Auguszta

Iskoláért tüntetnek a pécsiek

Több százan, diákok, szülők és pedagógusok tüntettek a Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola tervezett átszervezése ellen Pécsett csütörtökön.
2008. május 15. csütörtök 22:25 - Hírextra
A demonstráció résztvevői az intézmény emblémájával ellátott pólóban, az iskolától indulva sétát tettek a baranyai megyeszékhely belvárosában, majd a városháza elé vonultak, hogy így jelezzék: nem értenek egyet az önkormányzat elképzeléseivel.

Pécs vezetése azt tervezi, hogy "profiltisztítást" hajt végre a középfokú intézményekben, szétválasztva a gimnáziumi oktatást a szakképzéstől. Ez az autóvillamossági és távközlési ismereteket is oktató Széchenyi gimnázium esetében azt jelentené, hogy a 2009/2010-es tanévtől megszűnne a szakközépiskolai beiskolázás.

Az önkormányzatnak nem áll szándékában a tanulók "áttelepítése", azaz akik ide járnak, befejezhetik tanulmányaikat, a megüresedő helyeket másik intézmény sporttagozatos osztályaival, vagy felnőttképzés résztvevőivel töltenék fel.

A szülők és a tanárok ezzel azonban nem értenek egyet, szerintük veszélyben vannak a nagy múltú iskola hagyományai, s félnek attól, hogy csökken az oktatás színvonala.

A városvezetés ugyanakkor azzal érvel: tudomásul kell venni a kor kihívásait, és azt, hogy az integrált feladatellátás hatékonyabb és eredményesebb, mint a jelenlegi szétaprózott rendszer.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását