2024. április 29. - Péter

Vádjavaslat a hamisítási ügyben

Vádemelési javaslat született egy, még tavaly felderített, nemzetközi banda által elkövetett pénzhamisítási ügyben - értesült a HavariaPress. 2007 elején derült fény arra, hogy egy nemzetközi banda nagy mennyiségben hoz forgalomba hamis 200 eurós bankókat
2008. május 14. szerda 10:55 - Hírextra
Lakossági bejelentés érkezett akkor a rendőrséghez, mely szerint a bejelentő hamis bankót kapott egyik ismerősétől. A nyomozás során derült aztán ki, hogy komoly nemzetközi pénzhamisító bandával van dolga a rendőrségnek. Egy ukrán, három bolgár, valamint négy magyar állampolgárral szemben indult eljárás az ügyben: a gyanú szerint a hazánkba behozott hamis eurókat szállodákban, forgalmasabb turisztikai helyszíneken értékesítették a banda tagjai. A hamis pénz beszerzéséért, behozataláért, terjesztéséért, a tagok közül más- más személy volt felelős. A szakértőket nem, de az átlagembereket megtévesztő hamisítványokat Bulgáriában készítették. Volt, aki a pénz beszerzését intézte, másnak annyi volt a feladata - mint például az egyik magyar gyanúsítottnak, egy 81 éves férfinak - hogy áthozza azokat a határokon. Az itthoni értékesítést megint más bandatagok intézték. Főként forgalmasabb szállodákban váltották be a hamis pénzt. A rendőrség szerint a szállodai alkalmazottak nem voltak beépülve a bandába, azok jóhiszeműen váltották a pénzt, ezért őket csak, mint tanúkat hallgatták meg a nyomozás során. A banda tagjaival szemben bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás miatt emelnek majd vádat, amennyiben a Nemzeti Nyomozó Iroda vádjavaslatát elfogadja az ügyészség. Az ügyben érintett egy német állampolgárságú férfi is, aki 30 ezer euró értékben vásárolt a bandától hamis pénzt, névértékének töredékéért. Vele szemben a német hatóságok indítottak eljárást.
Forrás: Havaria Press
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását