2024. május 5. - Györgyi

Kockázat és lehetőség az egypárti kormányzás

Kockázat és lehetőség is egyszerre, hogy ezentúl a kormányon belül könnyebb lesz dönteni, de bonyolultabb lesz a parlamenti egyeztetés - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő, akivel pénteken a Metro újság közölt egész oldalas interjút.
2008. május 9. péntek 09:15 - Hírextra

Közölte, nem hisz az előrehozott választásokban, és úgy látja, a költségvetés elfogadásához is biztosítható lesz a parlamenti többség. Utalt arra is, hogy az SZDSZ, amikor kilépett a koalícióból, azt közölte: nem érdeke, hogy a kormány ne töltse ki 2010-ig a mandátumát.

A miniszterelnök szerint a kormány már elvégezte "a szántás és a vetés igen nehéz munkáját", és most az "aratás" időszaka következik. Mint mondta, eddig csökkentek a jövedelmek, de az év második felétől már azt érezhetik az emberek, hogy nőnek a jövedelmek, nő a fogyasztás, folytatódnak a nagy beruházások, kezdődnek újak, így 2008 a trendforduló éve lesz.

Gyurcsány Ferenc közölte azt is, "minden bizonnyal" visszavonják majd az egészségügyi törvényt. Ezzel összefüggésben úgy vélte, az ország világos figyelmeztetést küldött a kormánynak, hogy túl gyors a tempó.

Arra a kérdésre, mi a véleménye arról, hogy az Országos Igazságszolgál­ta­tási Tanács nem támogatja az államfő jelöltjét a Leg­fel­sőbb Bíróság elnöki posztjára, a kormányfő azt mondta: figyelemfelkeltő, hogy most először nem a parlamenti pártok állták útját a köztársasági elnök jelölési gyakorlatának, hanem egy pártoktól, sőt a parlamenttől független testület.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását