2024. március 29. - Auguszta

Május 26-án szavaz a Ház

Május 26-án szavaz az Országgyűlés a Legfelsőbb Bíróság elnökéről és várhatóan az ombudsmanjelöltekről is - közölte Szili Katalin a házbizottság ülését követő sajtótájékoztatón csütörtökön.
2008. május 8. csütörtök 13:51 - Hírextra
Az Országgyűlés elnöke elmondta, jövő héten kedden és szerdán ülésezik a parlament. Kedden - a szokásostól eltérően - 11 órakor kezdődik az ülés, melynek elején elhangzik majd az Izrael megalapításának 60. évfordulója alkalmából az öt frakció által közösen elfogadott külügyi bizottsági határozat.

Szili Katalin beszámolt arról is, hogy a kormány a tavaszi ülésszakon még nyolc törvényjavaslatot nyújt be, a jelenleg a Ház előtt lévő 16 mellé. Példaként említette többek közt a vasúttörvényt, illetve az amerikai vízummentességgel összefüggő módosításokat.

Mint mondta, várhatóan azok a törvényjavaslatok jutnak el a zárószavazásig, amelyeket legkésőbb május 19-én elkezd tárgyalni a Ház. Számításaik szerint várhatóan húsz ilyen lesz a tavaszi ülésszak végéig.

Hozzátette, terveik szerint május közepétől többször lesz szerdánként is parlamenti ülés.
Az Országgyűlés elnöke kérdésre válaszolva közölte, nem számol azzal, hogy rendkívüli nyári ülésszakot tart a parlament, mert a kormány és a frakciók sem jelezték, hogy lenne ilyen kezdeményezésük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását