2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kutyatámadás miatt halt meg egy kisfiú

Kutyák támadtak meg a Borsod megyei Nemesbikken egy hétéves kisfiút, aki a súlyos sérülések következtében a helyszínen meghalt; erről a mentőszolgálat értesítette a tiszaújvárosi rendőrkapitányság ügyeletét - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.
2008. május 8. csütörtök 11:39 - Hírextra
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés gyanúja miatt indított eljárást egy 63 éves nemesbikki férfivel szemben - tette hozzá a megyei főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Dobi Tamás elmondta: a nyomozás eddigi adatai szerint szerdán, a kora esti órákban a település határában lévő futballpályán gyerekek játszottak. A közelben lakó férfi az általa tartott 13 kutyát eddig tisztázatlan ok miatt a gyerekekre uszította, akik megpróbáltak elmenekülni.

Az 5 és 15 év közötti fiúk egyikét - egy hétéves kisfiút - azonban a kutyák beérték és olyan súlyosan megsebesítették, hogy a gyermek a mentők kiérkezése előtt életét vesztette. A kisfiút a közelben lévő édesanyja menekítette ki az ebek szorításából, a kutyák így őt is bántották, az asszony nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette, és előterjesztést tesz előzetes letartóztatására, egyúttal intézkedett a kutyák elszállításáról és őrzéséről.

Dobi Tamás hangsúlyozta, hogy a rendőrségi tapasztalatok szerint az ilyen jellegű tragédiák jelentős százaléka a nem megfelelő állattartásra vezethető vissza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását