2024. május 7. - Gizella

Francia Filmhónap az interneten

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivállal egy időben, május 14-én kezdődő on-line Francia Filmhónap keretében Magyarországon nagyrészt még be nem mutatott díjnyertes alkotásokat láthatnak az érdeklődők a filmklik.hu internetes oldalon - tájékoztatta a virtuá
2008. május 7. szerda 09:03 - Hírextra
A június 11-ig tartó on-line mustrán a francia filmek magyar rajongói láthatják egyebek mellett a közelmúltban elhunyt "bohém provokatőr", Alain-Robbe Grillet utolsó alkotását, a Gradivát, a legfiatalabb francia filmes generáció jeles képviselőjének, Céline Sciammának Vízililiomok című első rendezését, a XX. század egyik legjelentősebb európai politikusának életét felelevenítő Mitterrand utolsó napjai című alkotást, vagy Emmanuel Mouret Csak egy csók című romantikus vígjátékát - közölte Molnár Krisztina, a Budapest Film sajtóreferense.

Az on-line fesztivál különlegességeként említette, hogy a látogatók nyomon követhetik a cannes-i eseményeket is, "virtuális mozijegyükkel" pedig az első lejátszástól kezdve 48 órán át tetszőleges alkalommal megtekinthetik az adott filmet.

Molnár Krisztina hangsúlyozta, hogy az alkotások hagyományos vetítéseken, a budapesti Művész moziban is láthatóak. A filmek döntő többségét mindkét "helyszínen" eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik, de a filmklik.hu portálon egyes alkotások esetében a felhasználó választhat, a szinkronizált vagy a feliratos változat között - jegyezte meg.

A sajtóreferens kitért arra is, hogy a Madzag TV fiatal filmrendezőkből álló stábja (Erdélyi Dániel, Groó Diana, Fischer Gábor és Török Ferenc) valamennyi fesztiválfilmhez rövid ajánlót készített, amelyben maguk mondják el személyes élményeiket: mit szerettek, vagy nem az adott alkotásban, ezzel is segítve a választást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását