2024. április 29. - Péter

Külföldi fesztiválokon nyert díjat a magyar film

Portugáliai és amerikai fesztiválokon nyert díjat Nemes Jeles László Türelem című rövidfilmje, míg Medvigy Gábort a legjobb operatőr díjával ismerték el a Kamondi Zoltán rendezte Dolina című játékfilmért a New York állambeli syracuse-i fesztiválon - tájék
2008. május 6. kedd 23:26 - Hírextra

Közleménye szerint a korábban Tarr Béla munkatársaként is dolgozó Nemes Jeles László Türelem című rövidfilmje korábban az angers-i és bilbaói seregszemléken, most pedig a portugál fővárosban és az Ohio állambeli Athensben részesült elismerésben.

Az Inforg Stúdió, a Duna Műhely és a Filmteam koprodukciójában készült egysnittes kisfilm a 64. Velencei

Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált, míg április végén a Lisszabonban megrendezett Indie Lisboa elnevezésű filmfesztiválon a portugál közszolgálati televízió díját nyerte el. Az elismerésnek köszönhetően a magyar rövidfilmet hamarosan az RTP csatornán is bemutatják.
A mozgókép hangmérnöke, Zányi Tamás az ohiói egyetem rendezvényén, a május 1-jén véget ért 35. Athens Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb hangmérnök díjában részesült.

Papp Csaba Zoltán tájékoztatása szerint a Kamondi Zoltán rendezte Dolináért Medvigy Gábor kapta a legjobb operatőr díját az ötödik alkalommal megrendezett Syracuse-i Nemzetközi Filmfesztiválon. A 120 filmet felvonultató seregszemle zsűrije a Bodor Ádám regényéből készült film látványvilágát és jelmezeinek különlegességét külön elismerő oklevélben méltatta.

A nemzetközi porondon Karlovy Varyban bemutatott Dolina korábban fesztiváldíjakat nyert a macedóniai Bitolában, a portugáliai Portóban és a kaliforniai Tiburonban is. Kamondi Zoltán filmje legközelebb a szófiai fesztiválon indul - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását