2021. szeptember 22. - Móric

Börtönbe kerül a rabokkal szexelő pap

Kétéves szabadságvesztést szabtak ki egy amerikai katolikus papra, mert egy texasi női börtön káplánjaként két elítélttel is nemi viszonyt létesített.
2008. május 6. kedd 10:38 - Hírextra
A Fort Worth Star-Telegram című lap beszámolója szerint a 48 éves, nigériai származású Vincent Inametti atyára hétfőn szabták ki a büntetést, amelyet egy amerikai szövetségi fegyintézetben kell letöltenie.

A megtévedt pap hét éven át, egészen tavaly őszig dolgozott egy Fort Worth-i börtönben, s novemberben bűnösnek vallotta magát kétrendbeli nemi erőszakban. Jóllehet az atyára tízéves szabadságvesztést is kiszabhattak volna, büntetlen előélete miatt megfigyelők mindössze 10-16 hónap közötti büntetésre számítottak. Az ügyben ítélkező Terry Means körzeti bíró azonban úgy ítélte meg, hogy Inametti szövetségi börtönalkalmazottként és papként is méltatlanná vált a belé vetett bizalomra, bár erről egy nap "magasabb ítélőszék előtt" is számot kell majd adnia.

A pap mindkét "tettestársa" kábítószerkereskedelem miatt kiszabott büntetését töltötte a női börtönben. Egyikük 2004-ben ismerkedett meg Inamettivel, azt követően, hogy eljárt a fogházban celebrált misékre, hittanórákra és tagja lett a börtön énekkarának. A másik pedig néhány hónappal később kezdett viszonyt vele, miután a börtön vallási ügyekkel foglalkozó osztályára helyezték írnoknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását