2024. május 5. - Györgyi

Lemondott az igazgató

Wolfgang Wagner, a bayreuthi operafesztivál 88 esztendős igazgatója kedden beleegyezett, hogy 57 év után visszavonul, és augusztusban lemond a vezetői posztról. Wolfgang Wagner"Wolfgang Wagner úgy döntött, hogy itt az ideje átadni a felelősséget" - jelent
2008. május 1. csütörtök 07:19 - Hírextra
Richard Wagner unokája 1951 óta vezette a Bayreuthi Ünnepi Játékokat. Kezdetben fivérével osztozott a feladaton, ám Wolfgang Wagner 1967-ben bekövetkezett halála után egyedül maradt az igazgatói székben. 2001-ben a fesztivál igazgatói testülete, amelybe a bajor kormány és Bayreuth városa is delegál tagokat, megpróbálta rávenni, hogy mondjon le, de Wagner erre nem volt hajlandó, kinevezése pedig a halála napjáig szól.

Tavaly novemberben elhunyt Gudrun, Wagner második felesége, egyben munkatársa, és elterjedt, hogy a visszavonulás gondolatával foglalkozik.
Wolfgang Wagner április 8-án levelet írt az igazgatói testületnek, amelyben két lányát, az első házasságából született Eva Wagner-Pasquiert és a második házasságából származó Katharina Wagnert ajánlotta maga helyett az operafesztivál igazgatói posztjára.

A féltestvérek hétfőn adták be közös pályázatukat a testületnek, amely kedden ült össze az elkövetkezőkről és a fesztivál vezetéséről tanácskozni.
Forrás: kulturpart.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását