2024. április 18. - Andrea, Ilma

Euróban fizethető életbiztosítás az UNION Biztosítótól

UNION-Euro Életút Program néven euróban fizethető, befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó életbiztosítást kínál az UNION, egy termékben ötvözve az eurós megtakarítás, a befektetés és a biztosítás előnyeit.
2008. április 30. szerda 15:36 - Hírextra
Euróban fizethető befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó életbiztosítást vezet be május elsejével az UNION Biztosító. Az UNION-Euro Életút Program fantázianevű életbiztosítás olyan euro alapú pénzügyi megoldást kínál, amely alkalmazkodik az ügyfelek változó élethelyzeteire. A konstrukció euróban jegyzett befektetéseivel számos előnyt biztosít az ügyfelek számára a forint alapú megtakarításokhoz képest. Ráadásul a kiegészítő kockázati biztosítások szolgáltatásai is euróban kerülnek kifizetésre.

"Az eurós díjfizetésű termék kézenfekvő megoldás azoknak, akiknek a jövedelme már ma is euróban képződik, de azok is élvezhetik az előnyeit, akik még forintban kapják fizetésüket, mivel a termék segítségével felkészülhetnek az euró-övezethez való csatlakozásra, illetve csökkenthetik árfolyamkockázatukat" - nyilatkozta Zsoldos Miklós, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Ugyanis az euró, mint erős valuta, a forinthoz képest alacsonyabb inflációs környezetben működik, így értékállóbb. A forint gyengülésétől tartók nagyobb biztonságban érezhetik eurós megtakarításaikat. Aki deviza alapú hitelt vett fel, egy szintén deviza alapú befektetéssel kompenzálhatja a várható forintárfolyam növekedés miatt emelkedő törlesztő részleteket.

A biztosításhoz négy különleges eszközalap (Társadalomformáló Vállalatok Részvény eszközalapja, Euro Konzervatív eszközalap, Európai Középvállalatok Részvény eszközalap, Világválogatott Részvény eszközalap) kapcsolódik. A biztosítás keretében hozam- és kockázatelvárásainak megfelelően az ügyfél eldöntheti, hogy milyen eszközalapokba fekteti pénzét. Azaz kockázatvállalási hajlandóságának és igényeinek megfelelően különböző befektetési kockázatokkal jellemezhető eszközalapokból állíthatja össze befektetési portfolióját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását