2024. április 23. - Béla

Sporthírek röviden

A szombaton - nagy sikerrel - befejeződött Közép-Európa-rali szervezői már elkezdték a Dakar-széria következő magyarországi versenyének szervezését. "Szombaton és vasárnap tárgyaltunk a viadal jogtulajdonosaival a folytatásról" - mondta a budapesti sajt
2008. április 29. kedd 21:37 - Hírextra
KAJAK-KENU: HOSSZÚ AZ ÚT AZ OLIMPIAI ÉRMEKIG
A szövetség elnöke szerint hat számban szerezhetnek érmet a magyar kajak-kenusok a pekingi olimpián, s Baráth Etele reméli: lesz köztük arany is. Angyal Zoltán kapitány kicsit bátrabban azt mondja: a magyarok hat számban esélyesek a győzelemre, s három elsőséggel minden álma valóra válna.
Az augusztusi játékokig azonban még hosszú az út, de a hónapokon át tartó felkészülés után a jövő hétvégi, szegedi Európa-bajnoki és Világkupa-válogatóval kezdetét veszi a versenyszezon.

ANNUS ÉS FAZEKAS MÉG MINDIG TARTOZIK A NOB-NAK
Annus Adrián és Fazekas Róbert még mindig tartozik a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak és a MOB azt indítványozza, hogy a két atléta nevét töröljék a pekingi játékokra akkreditált sportolók listájáról.
A zona.hu internetes oldal úgy tudja: a Magyar Olimpiai Bizottság - korábbi ígéretével ellentétben - mégsem rendezte a két nehézatléta tartozását a NOB felé.
A két sportoló azután indított - és vesztett - pert a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) a NOB ellen, hogy a szervezet doppingvétség miatt megfosztotta őket athéni aranyérmüktől. A perköltségből ugyan valamennyit már törlesztettek, de 3,6 millió forint még mindig fennmaradt.

GROSICS GYULA ELHAGYTA A KÓRHÁZAT
Kedden elhagyta a Kútvölgyi Kórházat Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás labdarúgója.
"Úgy érzem magam, mint aki éppen kijött a kórházból. Nem túl jól, de legalább már nem vagyok bent a klinikán" - mondta a Fekete Párduc becenevű volt kapus a magyar szövetség hivatalos honlapján. "Szerencsére ezúttal nem lépett fel semmilyen szövődmény, mint januárban a tüdőgyulladás, ezért viszonylag hamar hazajöhettem. A jövő kedden még mennem kell felülvizsgálatra, de remélem, a kontroll mindent rendben talál majd, és nem tér vissza ez a probléma."

PRÁGA: CZINK NYOLCADDÖNTŐS EGYESBEN
Czink Melinda nyert az 1. fordulóban, s ezzel bejutott a legjobb 16 közé a prágai, 145 ezer dollár összdíjazású salakpályás női tenisztornán.
A viadal honlapja szerint a magyar játékos a hozzá hasonlóan selejtezőből indult horvát Jelena Pandziccsal nézett farkasszemet, s két sima játszmában nyert.
Czink a következő körben a szlovén Katarina Srebotnik és az osztrák Yvonne Meusburger párharcának győztesével találkozik.

HÁROM MAGYAR KÉZILABDÁZÓ A NŐI EURÓPA-VÁLOGATOTTBAN
Pálinger Katalin, Görbicz Anita és Mehlmann Ibolya szerepelhet a női kézilabda Európa-válogatottban, amely június elsején Debrecenben a magyar csapattal találkozik.
Azt még nem tudni, hogy az érintettek játszanak-e a hazai együttesben is, vagy végig a riválist erősítik.

NBA: TOVÁBBJUTOTT A LAKERS ÉS A MAGIC
A Los Angeles Lakers 4-0-ás "söpréssel", míg az Orlando Magic 4-1-gyel jutott tovább az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában.
Az Atlanta ugyanakkor nagy meglepetésre kiegyenlített az alapszakaszgyőztes Boston ellen.

A BARCELONA LEGALÁBB 40 MILLIÓT KÉR RONALDINHÓÉRT
Legalább 40 millió eurót kér brazil futballsztárjáért, Ronaldinhóért az FC Barcelona.
"Többen is bejelentkeztek érte az angol Premier League-ből, de a legkedvezőbb ajánlatot eddig az AC Milan tette" - jelentette ki Joan Laporta, a katalán egyesület elnöke.
A klubvezető ugyanakkor hozzáfűzte: nem veszik biztosra a 2010-ig szerződéssel rendelkező világbajnok távozását, aki ha újra egészséges és motivált lesz, folytathatja náluk a pályafutását.

JÚNIUS VÉGÉIG NEM VERSENYEZ ASAFA POWELL
Sérülés miatt várhatóan június végéig nem versenyez Asafa Powell, a 100 méteres síkfutás világcsúcstartója.
Paul Doyle, a jamaicai atléta ügynöke szerint a döntést elővigyázatosságból hozták meg, Powell olimpia felkészülését nem befolyásolja a mellkasi sérülés, amely a megfelelő karmozgásában akadályozza őt.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását