2024. május 2. - Zsigmond

Elismerés a két reformminiszternek

Magyarországon 1996 után leálltak az ország jövőbeli sikereit megalapozó reformok, és a kormányok 2001-től 2006-ig felelőtlen gazdaságpolitikát folytattak. A reformok elmaradása és a felelőtlen gazdaságpolitika együttes következménye Magyarország folyamat
2008. április 29. kedd 16:43 - Hírextra
2006 után a második Gyurcsány-kormány végre szakított a felelőtlen gazdaságpolitikával, és reformpolitikát hirdetett. Az elmúlt két év egyetlen átfogó reformja az egészségügyben kezdődött meg.

Elismerésünket fejezzük ki Molnár Lajosnak és Horváth Ágnesnek, hogy vállalták az ország jövőjét szolgáló, ugyanakkor sokféle érdeket sértő reformokkal szükségszerűen együtt járó népszerűtlenséget és a korántsem ugyanígy szükségszerű folyamatos, méltatlan támadásokat. Elismerésünket fejezzük ki a két reformminiszternek az elért eredményekért: a társadalombiztosítás költségvetésének rendbetételéért, a gyógyszerpiac újraszabályozásáért, az ellátórendszer kapacitásainak ésszerűsítéséért és az Egészségbiztosítási Felügyelet létrehozásáért. Nem az ő hibájuk, hogy a vizitdíjat és a napidíjat a népszavazás, az egészségbiztosítás reformját a politikai bátorság hiánya törölte el. Munkájuk folytatására és a további reformokra ma még nagyobb szükség volna, mint korábban.

Antal László közgazdász, Bauer Tamás közgazdász, Bokros Lajos közgazdász, Csillag István közgazdász, Déri György mérnök, Dés László zeneszerző, Erlich Éva közgazdász, Fleck Zoltán ogszociológus, Gere Ádám befektetéselemző, Gyekiczki András jogász, Halmai Gábor alkotmányjogász, Inotai András közgazdász, Juhász Pál agrárközgazdász, Dr. Kárpáti Pál kardiológus-belgyógyász, Dr. Kende Tamás nemzetközi jogász, Kozák Márton újságíró, Madarász Aladár közgazdász, Mihancsik Zsófia újságíró, Mihályi Péter közgazdász, Orosz József újságíró, Peter Pažitný közgazdász, Radnóti Sándor esztéta, Rajk László építész, Révész Gábor közgazdász, Dr. Ruff György főorvos, Dr. Siklaki István szociálpszichológus, Soós Károly Attila közgazdász, Dr. Ungár László onkológus, főorvos, Ungváry Rudolf író, Vágó István műsorvezető, Vágvölgyi B. András újságíró, Dr. Vizkeleti Tibor belgyógyász.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását