2024. május 15. - Zsófia, Szonja

SZDSZ küldöttgyűlés - Zárszó

Horn Gábor az SZDSZ történelmi feladatának nevezte annak megakadályozását, hogy egy esetleges előrehozott parlamenti választáson a Fidesz kétharmados többséget szerezzen. Az SZDSZ vasárnapi budaörsi rendkívüli küldöttgyűlésén elmondott zárszavában az ügyv
2008. április 27. vasárnap 15:23 - Hírextra
Horn Gábor összegzésében kiemelte: az SZDSZ megalakulása és a koalíciókötés után a párt történetének harmadik legfontosabb döntését hozza meg. Egyetértett azokkal a felvetésekkel, hogy szükség van önkritikára, de azzal - mint mondta - nem tud mit kezdeni, hogy vannak, akik szerint más irányba kellene mennie a pártnak. Aggályosnak tartja az elhangzottak alapján, hogy az SZDSZ elindulhat azon az úton, amelyen a kisgazdák, akik felszámolták magukat, mert nem tudtak együttműködni.

Zárszavában Kóka János bejelentette, hogy Gyurcsány Ferenc hétfőn részt vesz az SZDSZ képviselőcsoportjának ülésén. Az SZDSZ elnöke elmondta, szombaton beszélt telefonon a miniszterelnökkel, és meghívta a testület ülésére, ahogy Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezetőt is.
Tájékoztatása szerint egy héttel később ő megy el az MSZP frakcióülésére, hogy megköszönje az együttműködést és beszéljen arról, hogy mit jelent az SZDSZ számára a konstruktív ellenzékiség.
Elegánsan, békésen és konstruktívan kell levezényelni az elválást - hangoztatta a pártelnök.
A vitában elhangzottakra reagálva kitért arra, érti, hogy a küldöttekben maradt félelem és kétely, mert ezt az SZDSZ vezető testületei is megélték a döntés meghozatalakor. Kóka János hangsúlyozta: erős, egységes, a kilépés mellett állást foglaló SZDSZ-re számít a szavazásnál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását