2024. április 25. - Márk

Harmincfős is lehet az olimpián induló magyar úszócsapat

Kiss László szövetségi kapitány szerint akár harmincfős is lehet a pekingi olimpián induló magyar úszócsapat. A szakvezető erről azon a pénteki fogadáson beszélt, amelyet Tasnádi Péter, Pécs polgármestere adott a sportági szövetség (MUSZ) képviselőinek ti
2008. április 25. péntek 16:23 - Hírextra

A pécsi látogatáson a kapitány kitért rá, hogy eddig 13 A - köztük két pécsi, Jakabos Zsuzsanna és Bodor Richárd -, s 12 B szintes versenyzője van, vagyis olyan, aki a pekingi ötkarikás részvételhez előírt időeredmények valamelyikét megúszta, de számuk még nőhet a következő három hónapban.

Ruza József, a MUSZ főtitkára elmondta, hogy - az állami pénzek késedelmes érkezése miatt - a szövetség saját keretéből 72 millió forintot fordított eddig az olimpiai felkészülésre, ebben benne volt a négy külföldi edzőtábor, amelyben a nyári játékokra készülő válogatottak vettek részt.

Azt is bejelentette, hogy a MUSZ milliós nagyságrendű műhelytámogatást nyújt a két legeredményesebb pécsi úszóklubnak, a Bodort foglalkoztató TÁSI-nak és a Jakabost a soraiban tudó ANK-nak. Az erről szóló megállapodást május elején írják alá a felek. A MUSZ hasonló szerződések megkötésére készül az ország más, olimpikonokat nevelő úszóműhelyeivel is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását