2024. június 7. - Róbert

Az államtitkárból újra igazgató lesz

Kincses Gyula, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára, miután április 30-ával lemondott államtitkári tisztségéről, újra az Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet (ESKI) főigazgatója lesz - mondta a minisztersége utolsó napjait töltő Horváth Ágnes tárca
2008. április 25. péntek 16:25 - Hírextra

Március végén az MSZP országos értekezletén Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a szocialista párt elnöke bejelentette Horváth Ágnes egészségügyi miniszter menesztését. Azt követően Daróczi Dávid kormányszóvivő közölte, hogy a minisztert április 30-i hatállyal menesztik posztjáról. Az SZDSZ parlamenti frakciója még aznap arra kérte a párt ügyvivői testületét: döntsenek arról, hogy a párt minisztereit és államtitkárait április 30-i hatállyal visszahívják a kormányból. Az ügyvivő testület ezt a döntést egyhangúlag hozta meg.

Horváth Ágnes közölte: Kincses Gyula azzal a feltétellel vállalta az államtitkári posztot, hogy ez idő alatt szünetelteti főigazgatói tevékenységét.

Rapi Katalin április 14-ével mondott le az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkári posztjáról, azóta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyetteseként dolgozik - mondta a tárcavezető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását