2024. május 14. - Bonifác

Elton John megtalálta a három kisfiút akit keresett

Fellélegezhet Elton John: megvan a három fiú, aki felváltva alakítja a sztárkomponista "Billy Elliot, a musical" című produkciójának címszerepét New Yorkban.
2008. április 24. csütörtök 15:55 - Hírextra
A brit rocksztár élete legörömtelibb eseményei közé sorolta az új show-t, amikor a New York-i hivatásos előadóművészi középiskola előadótermének összesereglett közönsége előtt ezen a héten bemutatta a három kiválasztott színészpalántát, akik kemény megmérettetés után bizonyíthatnak.
A nyolc éve nagy sikerrel bemutatott Billy Elliot című film alapján született musical egy anya nélkül cseperedő kislegényről szól, aki balettművész szeretne lenni, ám ehhez meg kell törnie az elhatározását értetlenül fogadó, főként szénbányászokból álló környezete ellenállását. A táncos lábú kiskamasz szerepét a 13 éves David Alvareza, a 14 éves Kiril Kulish és a 13 éves Trent Kowalik kapta meg.

Stephen Daldry filmjét, amely teljesen magával ragadta, először a cannes-i filmfesztiválon látta - mesélte Elton John, s a filmélményt felidézve elárulta: "Billy útja arra emlékeztetett, amin én mentem keresztül".

A színpadi feldolgozás terve szinte azonnal megszületett a fejében, és neki is állt megírni. A londoni bemutatót 2005-ben tartották, s ott azóta is töretlen lelkesedéssel tódul rá a közönség.

"Ez a legegyedülállóbb és legtöbbet követelő szerep, amire ilyen fiatal szereplőket valaha is felkértek a zenés színház történetében. Olyan, mintha arra kérnénk egy gyereket, hogy játssza el Hamletet és közben fussa le a maratont" - magyarázta Daldry, aki a színpadi változat megrendezését is elvállata.
A musical New York-i premierjét november 13-án tartják a broadway-i Imperial Színházban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását