2024. április 29. - Péter

Májusfa-állítás az EU-csatlakozás évfordulójára

A kormány Magyarország európai uniós csatlakozásának negyedik évfordulóján egész napos ünnepséget szervez május 1-jén a Hősök terén és a Vigadó téren - közölte Budai Bernadett a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.
2008. április 23. szerda 22:26 - Hírextra

Elmondta: a Hősök tere - a tavalyi százezernél is több érdeklődőt vonzó programokhoz hasonlóan - ismét táncházzá alakul át egy napra, tíz fellépő táncegyüttessel és több mint kétszáz táncossal. 

Reggel kilenc és este nyolc óra között a gyerekek és a felnőttek megismerkedhetnek a latin, a reneszánsz, a szlovák tánc, illetve a rock and roll alaplépéseivel - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a Hősök terén állítják fel az Ország Májusfáját, amelyet az Európai Uniót jelképező 12 kisebb fa vesz majd körül. A kormány Magyarország 3.175 települését, valamint a határon túli magyar közösségeket kérte fel arra, hogy szalagokkal díszítsék fel a májusfákat, de bárki más is felteheti rájuk a saját szalagját - közölte.

A kormányszóvivő kitért arra, hogy a Műcsarnok mellett a népművészet mesterei mutatkoznak be, a gyerekeknek néprajzkutatók mesélnek a májusi népszokásokról. Ezen kívül - folytatta - a térre látogatók a magyar és a dunántúli tájegységek jellegzetes, hagyományos ízeivel is megismerkedhetnek. A programot este fél kilenctől tűzijáték zárja.

Budai Bernadett beszámolt arról, hogy a Vigadó téren kormányzati támogatással valósul meg a hagyományosnak nevezhető Európa Jazzhíd, amelyen délelőtt 11 órától hajnali egyig az ország legkiválóbb jazz zenészei adnak koncertet.

A program költségeiről azt mondta, a szervezésre nettó 76 millió forintot fordít a kormányzat.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását