2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Fogtündér Kincse

Két vezető fogkrémmárka képviselői, valamint egy, a gyermekek körében népszerű weboldal gazdái olyan internetes játékot hoztak létre, amely segít a gyerekeknek megismerni a helyes fog- és szájápolás alapjait. A fődíj, amelyet a játékban legsikeresebb isko
2008. április 22. kedd 13:36 - Hírextra
A játékban való részvétel regisztrációhoz kötött, ezért a gyermekeknek szüleiket is be kell vonni az első alkalommal.

Az Egyszervolt.hu portállal együttműködve a fogkrémgyártók május 1-től internetes oktatási játékot indítanak Fogtündér Kincse elnevezéssel általános iskolás gyermekek részére a www.egyszervolt.hu/Fogtunder weboldalon. A játék, amellett, hogy szórakoztat, a helyes szájápolás megtanulásában segít.

Az akcióban résztvevő általános iskolás gyermekek nemcsak saját, de iskolájuk nevében is játszanak, hiszen a másfél hónapig tartó verseny főnyereménye egy sportnap. A győztes iskola az lesz, amelynek diákjai a legtöbb pontot gyűjtik össze.

Az elégtelen szájhigiénia következményeként a fogszuvasodás népbetegségnek számít Magyarországon is. Egyes felmérések szerint a 10 évesnél fiatalabbaknak átlagosan három szuvas vagy tömött foguk van. A WHO által 32 európai országban szervezett kutatás szerint Magyarország a 29-, vagyis csaknem a legrosszabb helyen áll - hangzott el a tájékoztatón.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását