2023. április 2. - Áron

Focikiállítás

Fociláz terjed egész Európában. A rajongóknak már a nagy esemény, az Európa-kupa előtt is számtalan lehetőségük lesz arra, hogy éljenek szenvedélyüknek: A Bécsi Művészeti Házban (Vienna Art House) interaktív kiállítás nyílt április 4-én "herz: rasen - die
2008. április 18. péntek 11:57 - Hírextra

A kiállításon a labdarúgást mint jelenséget mutatják be 2000 négyzetméteren, műszaki, kultúrtörténeti, művészeti és természetesen sportszempontból. A középpontban azonban az európai futball utóbbi 30 éve áll, a játékosok, a szurkolók, a helyszínek története, a műszaki feltételek, mindez a gyakorlatban és a média tükrében.

A látogatók kipróbálhatják mérkőzéskommentátori ügyességüket számos interaktív terminálon, vagy visszafelé lejátszhatják azt az osztrákok számára gyászos emlékű mérkőzést, amelyen hazai válogatott csapatuk 1:0-ra kikapott a Feröer-szigetektől.

Még azok a látogatók is, akik nem elkötelezett szurkolók, átérezhetik a futballszenvedélyt a kimerítő és élménygazdag kiállításon. Látható egyebek között az eredeti Wembley-labda, a Franz Beckenbauer 1974-es cipője és meze. A legendás edző, Ernst Happel melegítőruhája, Wayne Rooney cipője, Dini Zoff egyik meze, illetve a római olimpiai stadion gyepének darabjai. Ez utóbbin rúgták a labdát az 1990-es világbajnokság döntőjében.

A kiállítást futballtémájú művészeti alkotások egészítik ki, de a 21 európai művész munkája nem elkülönítve, hanem a többi anyag közé szervesen beillesztve látható. Az élményt fokozza és vitákat gerjeszthet az a gazdag szórakoztatóprogram, amelyet a műszaki múzeum több más tudományos és kulturális intézménnyel közösen szervezett a kiállításra, amely a "2008 - Ausztriánál a labda" elnevezésű program és a műszaki múzeum partneri kapcsolatának eredménye.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását