2024. április 28. - Valéria

Hatmillió euró kártérítést kér megkereszteléséért

Hatmillió euró kártérítést kér a román ortodox egyháztól egy 26 éves férfi, aki amiatt elégedetlen, hogy csecsemőkorában akarata ellenére keresztelték meg. A fiatalember azt is az ortodox egyház vezetőinek a szemére veti, hogy noha pere három hónapja zajl
2008. április 17. csütörtök 18:09 - Hírextra

A felperes cselekedetét azzal magyarázza, hogy nem tekinti hitelesnek az Újszövetséget. Leszögezte: csak az Ószövetségben hisz, így szerinte eddig "hamis" megváltóhoz imádkozott.

A bánsági ortodox metropolita tanácsadója az üggyel kapcsolatban kijelentette: nem haragszik senki a 26 éves férfira, aki - mint hozzátette - "egészségi problémákkal" küszködik. Hangsúlyozta: a román alkotmány lehetőséget biztosít mindenkinek, hogy szabadgondolkodó legyen vagy bármely más egyház tagjává váljon.

Temesváron azonban láttak már ennél furcsább pert is, hiszen az ottani börtön egyik fegyence magát az "égben lakó Istent" citálta bíróság elé. A Rompres hírügynökség emlékeztet: a per indítását azzal indokolta a gyilkosság miatt 25 év börtönbüntetésre ítélt fogoly, hogy Isten nem akadályozta meg az emberölésben, noha a keresztség révén fogadalmat kötöttek egymással.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását