2024. március 29. - Auguszta

Nagyobb tételben büntet az APEH

Az idén összesen 118 milliárd forint nettó adókülönbözetet állapított meg az adóhatóság a tavalyi 96 milliárddal szemben. A szankciók összege a tavalyi első negyedévi 42 milliárdról 56 milliárd forintra nőtt.
2008. április 16. szerda 19:55 - Hírextra
Az APEH elnökhelyettese az InfoRádióban elmondta: kockázatelemzés alapján 1.121 adózót választottak ki a minimum adóalap ellenőrzésére.

Varga Lászlóné hozzátette: a veszteséget kimutató egyéni vállalkozók száma egyharmadával csökkent a minimum adóalap bevezetésének hatására, az e körben 2006-ban bevallott veszteség 71,2 milliárd forintról 53,3 milliárd forintra mérséklődött tavaly.

A hatóság adatai szerint mintegy 30 ezer egyéni vállalkozó van, akik idén inkább vallottak nyereséget, minthogy adatlapot töltsenek ki a veszteség okairól és várják az adóhatóság vizsgálatát. A veszteséget bevallók közül többen önellenőrzést jelentettek be a hatósági értesítés után.

Az adóhatóság elnökhelyettese szólt arról is, hogy a hatóság megkezdte a 2012-ig szóló középtávú stratégiájának kidolgozását.

Varga Lászlóné közölte: idén kiemelten ellenőrzik az újonnan alakult vállalkozásokat; az eddigi 1400 vizsgálat során már 40 olyan vállalkozást találtak, amelyet rögtön fel kellett függeszteniük.

Az APEH elnöke szerint eredményes negyedévet zárt a hatóság. Szikora János az InfoRádióban elmondta: az idei év egyik sikere az elektronikus árverés megvalósítása.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását