2021. szeptember 22. - Móric

A "Jövő iskolája" Debrecenben

Magyarországon kétezer, Debrecenben mintegy száz iskolai tanteremben van már interaktív digitális tábla, de számuk rövid időn belül meg fog sokszorozódni - közölte Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár és Halász D. János, a cívis város alpolgármes
2008. április 16. szerda 16:38 - Hírextra
A Jövő iskolája országos körút debreceni állomásán Magyar Bálint elmondta: 2009 végére 35 ezer tanteremben szerelik fel a számítógépből, projektorból és interaktív táblából álló oktatási rendszert, ami összesen 40 milliárd forintba kerül.

A digitális írásbeliség elterjesztését szolgálják a további fejlesztési lépések is, amelyek során megtízszerezik az iskolákban elérhető internet sebességét - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a tanárok továbbképzésére több tízmilliárd forint áll rendelkezésre az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, s mintegy 70-75 ezer pedagógust szeretnének kedvezményesen laptophoz juttatni.

Halász D. János alpolgármester hozzátette: Debrecenben hat intézményben folyik kompetencia alapú oktatás. Ahol már megismerték a digitális táblák biztosította élményszerű oktatást, azt szívesen alkalmazzák, s egyre nagyobb az igény ezekre az eszközökre.

A Jövő iskolája programsorozat debreceni állomásán, a Kölcsey Központban több száz diák és tanár ismerkedett a működés közben bemutatott digitális taneszközökkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. április 16. 17:06
A Fidesz naponta leszólja ezt a korszerűsítési akciót, gúnyosan emlegeti, s feleslegesnek tartja az erre elköltött milliárdokat.
Pedig a jövő elkezdődött.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását