2024. május 4. - Mónika, Flórián

A politikát okolja a lemondott BKV-vezér

"Ismételten köszönöm annak az 56 fővárosi képviselőnek, akik annak idején megszavazták vezérigazgatói kinevezésemet. Köszönettel tartozom elsősorban a fővárosiaknak, a BKV Zrt. dolgozóinak és azoknak a tulajdonosi jogokat gyakorló fővárosi képviselőknek i
2008. április 13. vasárnap 13:44 - Hírextra
Azok, akik látták, értékelték kemény munkámat és észrevették azt is, hogy a BKV Zrt. és a budapestiek érdekében szakítottam az eddigi struccpolitikával.

A BKV-nál az utolsó utáni pillanatban elkezdődött a rendszerváltás. Vitathatatlan tény például, hogy a BKV Zrt. tavaly az irányításom alatt - hosszú évek után először - közel 11 milliárd forinttal csökkentette a veszteségét. Láthatólag azonban még mindig nem mindenkinek érdeke egy jól működő BKV Zrt. Az általam irányított átvilágítási és pénzügyi konszolidációs program rengeteg érdeket sértett.

Majdani utódom munkájához ezúton is kívánok sok szerencsét, hiszen ez valóban nehéz feladat. Az új vezérigazgató kiválasztása nem lesz egyszerű, hiszen az eddigiekkel ellentétben egyértelműen meg kellene mondani, mi a feladat és milyen eszközök állnak ehhez rendelkezésre. Persze kamerák elé vágyakozó önjelöltekből nincs hiány, de a fővárosiak és a cég érdeke, hogy megfelelő szakembert kell találni. Egyébként az általam bemutatott BKV-stratégia szerint a belső átalakítás és hatékonyság javítása, azaz a tavalyi év eredményei egyszeri fellángolás lesz csupán és az eddigi munka és erőfeszítés kárba veszhet.

Hetekkel ezelőtt úgy éreztem, hogy végre elérkezett az a pillanat, amikor szavaim a támadások ellenére nem magyarázkodásnak hatnak, hiszen a BKV Zrt. Felügyelő Bizottsága személyemet nem marasztalta el a busztenderrel és egyéb vizsgálatokkal kapcsolatban sem. Nem tettem semmit, ami szakmai vagy jogi tényekkel alátámasztva támadható lenne. Munkajogi döntések azonban továbbra sem születtek, az ezzel kapcsolatos vita folytatódott. Ezért tegnap írásban is jeleztem a Gazdasági Bizottság részére a további - néha személyeskedő, de tényeket mellőző - hangzatos találgatások elkerülése végett szerződésemmel kapcsolatos valós igényemet, első alkalommal. A tegnapi sajtóhírekből ez már kiderült, de megismétlem, semmiféle végkielégítésre nem tartok igényt és a 2011-ig szóló megbízásom hátralévő részére sem kérek se munkabért se egyéb járandóságot. A megfeszített munka okozta stressz és a rossz indulatú támadások özöne által megromlott egészségemet egyébként sem pótolhatja semmi.

A fentiek remélhetőleg elég ténynek bizonyulnak ahhoz, hogy a továbbiakban ne szülessenek újabb "városi legendák". Amelyeket egyes érdekkörök láthatólag a BKV Zrt. körüli további tudatos botránykeltésre használhatnak, elterelve a figyelmet a valós problémákról. Nem törődve továbbá például az ott dolgozó több mint 12.000 ember közérzetével. Nem törődve azzal, ami számomra érthető okból a legfontosabb - hiszen négy gyermekes apa vagyok és férj -, azaz a családommal. Akiktől mindazok, akik a fenti tényekkel ellentétes állításokkal támadták személyemet, ha a támadásokkal hasonló hangzatos újságcímekben nem is, de remélem legalább magukban elnézést kérnek.

Budapest, 2008. április 13.

Antal Attila
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását