2024. április 19. - Emma

Több pénz a 4-es metróra

A kormánypártok szavazataival, mindhárom ellenzéki frakció elutasítása mellett, a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön elfogadta a BKV 4-es metró projekt igazgatósága ez évi 678 millió forintos költségvetését, amiből csaknem 300 milliót a főváros egymaga, a töb
2008. március 27. csütörtök 18:40 - Hírextra
A Fidesz- és a KDNP-képviselők e téma vitáját használták fel arra, hogy a BKV busztenderének felügyelő bizottsági jelentése kapcsán a cég működési anomáliáiról, vezetési problémáiról beszéljenek. A busz-ügy önálló tárgyalását ugyanis meghiúsították a kormánypártok. A Fidesz-KDNP sérelmezte, hogy a felügyelőbizottság jelentését hetek óta nem tárgyalta meg a cég igazgatósága és az önkormányzat gazdasági bizottsága sem.

Wintermantel Zsolt (Fidesz) kifogásolta, hogy a BKV működési költségeiből finanszírozzák a 4-es metróhoz AAM Kft.-től megrendelt tanulmányokat. Nehezményezte, hogy Becker László fővárosi metróbiztos az erről szóló előző napi szakbizottsági kijelentését megváltoztatva most azt állította, hogy nem a BKV működési keretéből fizetik e metrótanulmányokat.

Bagdy Gábor KDNP-frakcióvezető a BKV vezetési helyzetének rendezését szorgalmazta, de javaslatait a főpolgármester és a közgyűlés is elutasította. Egyebek közt azt indítványozta, hogy áprilisban döntsenek a BKV vezérigazgatójának sorsáról, illetve hogy a BKV igazgatósága hajtsa végre a felügyelőbizottság határozatait. Példaként említette, hogy a felügyelőbizottság a hibás kommunikáció miatt elengedhetetlennek tartotta személyi konzekvenciák levonását.

Somlyódy Csaba és Gábor József szocialista képviselők szerint az ellenzéki javaslatok a BKV igazgatósága, felügyelőbizottsága és az önkormányzat gazdasági bizottsága hatáskörét vonnák el. Tarlós István (Fidesz) cáfolta ezt, mondván, hogy a tulajdonos önkormányzatnál vannak a döntési jogkörök, amelyekkel bármikor élhet a közgyűlés.

Dancs Gábor (SZDSZ) javaslatát elfogadva a közgyűlés többsége felszólította a BKV igazgatóságát arra, hogy hajtsa végre a felügyelőbizottság határozatait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását