2024. május 6. - Ivett, Frida

Ötszörös áron keltek el a "Miss Moneypenny" levelek

A kikiáltási ár közel ötszöröséért, több mint tizennégyezer fontért (több mint négymillió forintért) keltek el a James Bond-történetek kiagyalójának, Ian Fleming brit írónak a regények kéziratait legépelő titkárnőnek írt levelei egy pénteki angliai árveré
2008. április 11. péntek 21:39 - Hírextra

A Duke,s aukciósháznál került kalapács alá az 1960-ban íródott négy levél. A nagy érdeklődés részben talán annak is köszönhető, hogy május végén lesz a szerző születésének századik évfordulója.

A címzett, Jean Frampton kisasszony volt az, akinek a képére Fleming megformálta a 007-es ügynök főnökének - egyúttal pártfogójának - dolgozó titkárnő, Miss Moneypenny alakját.

A levelekből kiderül, hogy Frampton - a James Bond-sorozat és a szerző más műveinek első olvasója - nem egyszerűen legépelte Fleming kéziratait, javaslatokat is tett a cselekmény további szövésére. A tanácsokat a regényíró szívesen vette, sőt volt, hogy ő maga kérte.

Noha soha nem találkoztak személyesen, a levelekből arra lehet következtetni, szoros kapcsolat alakult ki Fleming és Frampton kisasszony között.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását