2024. április 29. - Péter

A Nemzeti Nyomozó Irodáé a jegyiroda elleni támadás ügye

Az újlipótvárosi Hollán Ernő utcai jegyiroda elleni Molotov-koktélos támadás ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomoz, a kődobálás ügyében pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi kapitánysága. A rendőrség vizsgálja a két támadás közötti
2008. április 10. csütörtök 12:20 - Hírextra
Az irodára április 1-jén hajnalban Molotov-koktélt dobtak, amely teljesen kiégett. Egy héttel a támadás utánra, április 7-én estére egy szélsőjobbos honlap hirdetett flashmobot, vagyis úgynevezett villámcsődületet, tiltakozásul az ellen, hogy még március 20-án az iroda egyik alkalmazottja összetűzésbe került egy vásárlóval, aki a Hungarica együttes koncertjére szeretett volna jegyet venni.

A hétfői vilámcsődületre válaszul "ellenflashmobot" szervezett Szabó György, a XIII. kerületi önkormányzat fideszes képviselője, azzal a céllal, hogy "a fasiszta kisebbséggel szemben" megmutassák, sokkal többen vannak.

A fekete nadrágot és bomberdzsekit, nyakukban pedig árpádsávos kendőt viselő fiatalok, akiknek száma megközelítette a félszázat, a jegyiroda előtt szóváltásba keveredtek az ellentüntetőkkel. A rendőrök mozgósorfalat alkotva szorították ki mindkét csoportot a környékről, a két spontán rendezvény szervezője ellen pedig gyülekezési joggal visszaélés miatt indított a rendőrség eljárást.

Keddre virradóra két férfi betörte a jegyiroda ablakát, ám a rendőrök elfogták, kihallgatták, majd elengedték őket. A két támadó szabadlábon védekezhet, ellenük garázdaság és rongálás bűncselekménye miatt indul eljárás.

A Molotov-koktélos támadást egy, magát a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek feltüntető csoport vállalta magára, amelyik korábban a szocialista politikusok elleni Molotov-koktélos támadásokat, illetve Csintalan Sándor megverését vállalta magára.
Ezekben az ügyekben ismeretlen tettesek ellen nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség az NNI-vel együttműködve, terrorcselekmény és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.
Péntekre újabb tiltakozást szervez a jegyirodánál a hétfői gyülekezés szervezője, Polgár Tamás, a Tomcat néven ismert blogger. Az akcióhoz - Tomcat közlése szerint - csatlakozott a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Magyar Gárda, a Magyarok Világszövetsége budapesti szervezete, a Nemzeti Gárda, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Hunnia Mozgalom, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a Lelkiismeret ,88, a Szent Korona Rádió és a Kuruc.info.
Eközben Szabadai Viktor, az SZDSZ budapesti választmányának elnöke ellendemonstrációt jelentett be a XIII. kerületi rendőrkapitányságon a Hollán Ernő utcai jegyiroda előtti területre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását