2024. április 14. - Tibor

Újra lesz részleges térítési díj

Újra lesz részleges térítési díj a szakrendeléseken, amennyiben azon a beteg beutaló nélkül jelenik meg; ilyen esetben kétezer forintot kell fizetni - tájékoztatta az Egészségügyi Minisztérium szerdán az MTI-t.
2008. április 9. szerda 18:03 - Hírextra
Elkészült az egészségügyi tárca idén tavaszra tervezett egyik törvénycsomagja, amely többek között visszahozná a vizitdíj bevezetése előtt is létezett részleges térítési díjat, de csak a szakrendeléseken.
A szaktárca emlékeztet arra, hogy a vizitdíj bevezetése előtt az a beteg, aki beutaló nélkül ment szakorvoshoz, kétezer forintos részleges térítési díjat volt köteles fizetni.

A mostani törvénymódosítás csak a járóbeteg-ellátásban fizettetné meg a díjat, annak összegéről külön kormányrendelet rendelkezik majd. A részleges térítési díjat 1998. január 1-jén vezették be és ez a fajta fizetési kötelezettség az alapesetben 300 forintos vizitdíj 2007. február 15-i bevezetéséig volt érvényben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását