2024. március 29. - Auguszta

Már tudják, mitől függ a szexuális étvágy

Az aromatáz nevű, agyban lévő enzim hiánya magyarázhatja a szexuális étvágytalanságot - erre a következtetésre jutottak a mexikóvárosi Nemzeti Autonóm Egyetem (UNAM) neurobiológiai intézetének tudósai.
2008. április 6. vasárnap 19:30 - Hírextra

A Raúl Gerardo Paredes professzor, az intézet igazgatója által vezetett, patkányokon végzett kísérletek során megfigyelték, hogy azok az állatoknak, amelyek nem végeznek nemi aktusokat, hiányzik ez az enzim agyuk mediális preoptikus zónájából, amely fontos a nemzés irányítása szempontjából. A tudós, aki a Journal of Neuroendocrinology című szaklapban tette közzé tapasztalatait, leírta, hogy a patkányok 1-2 százalékából hiányzik az aromatáz és ezek nem mutatnak semmilyen nemi érdeklődést, és ez egyes példányoknál olyan szintűvé válik, hogy egész életükben egyetlen nemi aktusban sem vesznek részt. A kutatás következő részének arra kell kiterjednie, hogy mi okozza ezt a hiányt - tette hozzá Paredes.

Az aromatáz hiányával kapcsolatban más érdekes felfedezést is tettek amerikai szakértők: kimutatták, hogy az ilyen fogyatékossággal élő kosok saját nemük iránt érdeklődnek.

A mexikói kutatócsoport máris elkezdte az előzetes tanulmányokat arról, hogy lehetséges-e ezt az enzimhiányt pótolni olyan anyagok segítségével, amelyek a szexuális étvágyat serkentik. Paredes szerint olyan alapvető kutatásról van szó, amely választ adhat arra, hogy mi játszódik le az emberekben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását