2024. május 13. - Szervác, Imola

Aukció a gerincvelő kutatásokra

Ötvenöt különleges sportcikk cserélt gazdát a Senki többet, harmadszor! jótékony célú internetes aukció keretében - az ily módon összegyűlt 355 ezer eurót (90,5 millió forintot) a gerincvelő sérüléseivel kapcsolatos kutatásokra fordítják.
2008. április 4. péntek 15:22 - Hírextra
A Wings for Life magánalapítvány 2004 óta támogat olyan nemzetközi élvonalbeli kutatócsoportokat, amelyek a gerincvelő-sérülések gyógyításában ígéretesnek mutatkozó projekteken dolgoznak. Célja segíteni a paraplég, azaz a gerincvelősérülés miatt kialakuló kétoldali végtagbénulásos betegeken, hogy a trauma többé ne pecsételhesse meg ezeknek az embereknek a sorsát.

A Senki többet, harmadszor! akció keretében tizenhét napon át lehetett licitálni a világ legnagyobb internetes piacán, az eBAy-en: összesen 13 országból érkeztek tétek.

Az árverés fő attrakciója, David Coulthard Silverstone-ban használt eredeti Forma 1-es autója már március 23-án elkelt.

Összesen 40 ezer euró (több mint 10 millió forint) értékben repüléssel kapcsolatos nyeremények kerültek kalapács alá: így sétarepülés Hannes Arch osztrák műrepülő pilótával a salzkammerguti tavak felett egy legendás DC6-os illetve B25-ös gépen, vagy utazás az USA-ba egy Red Bull Air Race versenyre.

A motorsport világából érkező számos relikvia, MotoGP sisakok, motocross GP belépőjegyek, Forma 1-es versenyöltözékek és a csapatokat reklámozó különféle cikkek további 60 ezer euróval (csaknem 15,5 millió forinttal) támogatták a gerincvelőkutatásokat.

A francia Cyril Despres KTM-motorja, amellyel a legutóbbi, 2007-es Dakaron győzött, izgalmas finálé után talált gazdára: a legmagasabb, 31 050 eurós (8 millió forintos) tét Németországból érkezett.
Az aukción befolyt összeget közvetlenül a kutatásokra fordítják, hogy elősegítsék a kutatásfejlesztést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását