2024. április 29. - Péter

Nem érdemlik meg a végkielégítést a távozó miniszterek

A Fidesz elfogadhatatlannak és tisztességtelennek tartja, hogy a távozó kormánytagok végkielégítést vesznek fel - mondta Répássy Róbert. A fideszes politikus szerint az MSZP-SZDSZ kormány alkalmatlansága és folyamatos hazudozása gazdasági, szociális és po
2008. április 3. csütörtök 12:23 - Hírextra
Mindeközben elfogadhatatlan, felháborító és az emberekkel szemben végtelenül tisztességtelen, hogy a válság okozói a kormányból való távozásuk után végkielégítést akarnak felvenni - jelentette ki Répássy Róbert, aki felhívta a figyelmet arra, hogy egy miniszter kivételével ezek a kormánytagok saját döntésük alapján távoznak. Hozzátette: tisztességtelen, hogy milliók ütik a markát az egészségügyben létrejött káosz egyik fő felelősének, valamint a soha sehol nem látott fejlesztéseket koordináló államtitkárnak, vagy a teljesen felesleges pozíciót betöltő, koalíciós koordinációért felelős államtitkárnak.



Mint mondta, a sajtóban megjelent információk szerint összesen 10-12 millió forintról van szó, azonban a pontos összeget nem lehet tudni, mert bár hatályba lépett a miniszterek és államtitkárok fizetésének nyilvánosságáról szóló jogszabály, a Miniszterelnöki Hivatal honlapján még nem tették közzé fizetési listát.

A politikus megjegyezte: ezt a törvény hatályba lépése után azonnal meg kellett volna tennie a MeH-nek, 45 napon belül pedig visszamenőlegesen a korábbi évek miniszteri és államtitkári fizetési listáját is nyilvánosságra kell hozni.

Répássy Róbert ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a 10-12 millió forint csak a közvetlen költség, hiszen nyilván a távozó miniszterek, államtitkárok apparátusát is érintik a változások.

 Arra a felvetésre, hogy jogorvoslati lehetőség van-e az ügyben, Répássy Róbert kiemelte: ez a végkielégítés tisztességtelen. A politikában nem minden erkölcsös, ami jogszerű - tette hozzá.

A Fidesz frakcióigazgatója hangsúlyozta: jelenleg "ex-lex állapot" van, "szánalmas politika valóságshow" zajlik, az MSZP és az SZDSZ saját magával van elfoglalva, marakodnak a koncon, ahelyett, hogy tennék a dolgukat, keresnénk a megoldásokat az ország bajaira.

Közben - folytatta - a magyar gazdaság szinte teljesen leállt, a növekedési adatokat lefelé, az inflációs adatokat viszont felfelé kellett módosítani, a reálbérek egy év alatt öt százalékkal csökkentek, míg az állam és közigazgatás működése gyakorlatilag teljesen szétesett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását