2024. április 28. - Valéria

10 forintos kértérítési per

Fejenként 10 forintos kártérítésre perelné az összes parlamenti képviselőt egy magánszemély, aki ma nyújtotta be erre vonatkozó keresetét a Fővárosi Bíróságon. A HavariaPress úgy tudja, hogy a felperes magánszemély a Magyar Állammal, közelebbről az ország
2008. április 1. kedd 19:17 - Hírextra
A keresetben foglaltak szerint tíz forint kártérítést kellene minden egyes parlamenti mandátummal rendelkező képviselőnek az államkasszába befizetnie, mert - mint a felperes fogalmaz - mindeddig képtelenek voltak új alkotmánnyal előállni. A kereset benyújtója az új alkotmány hiányában látja annak okát, hogy országunk az Európai Unióba újonnan csatlakozó tagállamok közül, gazdasági mutatóit tekintve, az utolsó helyek egyikén áll; s Magyarország az egyedüli, mely régi - toldozott-foltozott - alkotmánnyal lépett az EU-ba. A bíróság még nem döntött a keresetről, egyelőre nem tudni, lesz-e - s ha igen, mikor - az ügyben tárgyalás.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását