2024. április 28. - Valéria

Van, aki azt hiszi, hogy a csóktól teherbe lehet esni

Tévhitek eloszlatására állított össze Olaszországban az országos nőgyógyászati és születési társaság egy fiataloknak szánt szexuális felvilágosítási tanácsadót, hogy ezzel is csökkenteni próbálja a terhesség-megszakítások számát.
2008. március 31. hétfő 08:57 - Hírextra

A 21. században ez talán nevetségesnek, szükségtelennek tűnhet, de a magukat felvilágosultnak tekintő fiatalok között megdöbbentően nagy a tudatlanság. Még mindig van, aki azt hiszi, hogy a csóktól teherbe lehet esni, hogy az első aktusban, vagy esetleg álló helyzetben, vízben, egy percig tartó szeretkezésben viszont nincs ilyen kockázat. Ha viszont a baj megesik, segít a Coca-Colában való fürdés. Ezek az ostobaságok megjelennek a modern kor kommunikációs eszközeivel, a blogokban is - írta a La Repubblica című olasz napilap.

Olaszországban a legutóbbi becslések szerint a 19 éven aluliaknak csak 0,3 százaléka kapott jó szexuális nevelést. Négyből csak egy éri el az elégséges színvonalat. Bár a pirula használata most már kezd elterjedni, az ország európai viszonylatban még mindig leghátul kullog: a nőknek csak 17 százaléka használja. Ebben is sok a tévhit: életveszélybe kerül, aki időnként nem szünetelteti a szedését, szőrösödést, hajhullást okoz, csökkenti a libidót, és főként, hizlal. Nem veszik figyelembe, hogy a tabletta negyedik generációja kevesebb ösztrogént tartalmaz, ezáltal a hízás kockázata erősen lecsökkent.

A másik tévedés, főként fiatalok között, hogy óvszerrel együtt nem alkalmazható. Holott éppen ezt a kettős védekezést javasolják az orvosok a legfiatalabbaknak, mivel a pirula a nem kívánt terhesség ellen véd, az óvszer viszont olyan szexuálisan terjedő betegségek ellen, mint az AIDS, a herpesz vagy a candida.

A füzetet márciusban ingyenesen osztogatták az olasz nagyvárosok terein, a továbbiakban pedig egyetemeken, koncerteken, diszkókban terjesztik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását