2024. április 29. - Péter

Elégedetlenek Hiller vizsgálatával - a MÖSZ közleménye

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége méltatlannak tartja, hogy Hiller István miniszter által a mai napon létrehozott "BIZTONSÁGOS ISKOLÁÉRT" elnevezésű tárca közötti bizottságban, az önkormányzatok, mint a legnagyobb iskolafenntartók csupán megfigyelőként k
2008. március 31. hétfő 17:08 - Hírextra
Tisztelt Miniszter úr!


A Magyar Önkormányzatok Szövetsége elkötelezett az oktatási intézményekben folyó magas szintű munka és annak biztonságos feltételeinek biztosítása mellett. Szövetségünk ezért üdvözli Miniszter úr azon intézkedését, amellyel létrehozta a "BIZTONSÁGOS ISKOLÁÉRT" elnevezésű tárca közötti bizottságot.

Sajnálattal kell azonban megállapítanunk, hogy az önkormányzatok, mint a legnagyobb iskolafenntartók csupán megfigyelőként kaptak meghívást a nagy szakmai tekintélyeket is felvonultató bizottságba.

Az önkormányzatok legnagyobb feladata az oktatás feltételeinek biztosítása, ezért méltatlan e rendkívül fontos témában a bizottságban nekik szánt, döntési jogokat nélkülöző szerep. Ezért megtisztelő felkérést nem áll módunkban elfogadni annál is inkább, mivel ellentétes a Kormány és az önkormányzatok közötti egyeztetésről szóló megállapodással is.

Tájékoztatjuk Miniszter urat, hogy a gyakorló pedagógusokat is felvonultató szakértőink segítségével az elkövetkező két hétben elkészítjük, és a Miniszter úrnak felhasználásra átadjuk azt a javaslat csomagot, amely véleményünk szerint alkalmas lesz arra, hogy gátat szabjon az elmúlt héten napvilágot látott hasonló erőszakos cselekedeteknek.


Gödöllő, 2008. március 31.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását