2024. április 29. - Péter

Ápolják a robbanás sérültjeit

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban még hat embert tartanak megfigyelés alatt a szombati miskolci robbanás miatt - mondta az MTI-nek a kórház vezető főorvosa hétfőn.
2008. március 31. hétfő 10:01 - Hírextra

Valikovics Attila közölte: a robbanás helyszínén tartózkodók közül 54 embert vizsgáltak meg, szombaton mintegy húszan feküdtek az osztályon. Jelenleg hat embert kezelnek az osztályon, állapotuk kielégítő.

A Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese az MTI-nek azt mondta: az utómunkálatok részeként a vízművek szakemberi hétfőn még átmossák a csatornát és azt is megnézik, sérült-e a robbanás következtében a rendszer és ha igen, mennyire.

Miskolcon, az Avasalja utcában szombat délután azért történt robbanás a csatornahálózatban, mert a családi házas övezet egyik lakója rovarirtó szert öntött a szennyvízcsatornába. A detonációban három családi ház megrongálódott. A rovarirtó szer miatt a levegőben is megemelkedett a gázkoncentráció, ezt a szakemberek folyamatosan méréssel ellenőrizték.

A robbanás után az érintett utcából 11 embert költöztettek ki, rajtuk kívül még körülbelül fél tucatnyian hagyták el a lakásukat önszántukból. Vasárnapra virradóra mindannyian rokonoknál töltötték az éjszakát, délután azonban mindenki hazatérhetett.

A miskolci rendőrkapitányság közveszély okozás gyanúja miatt indított nyomozást egy 65 éves és egy 30 éves miskolci férfi ellen. Szabadlábon hagyásuk mellett folyik az eljárás - mondta Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását