2024. április 19. - Emma

A Neander-völgyi korból előkerült leletek

A Neander-völgyi ősember által használt tűzkőből készült kést és több mamutcsontot találtak a régészek egy új kőszénerőmű építkezése során a vesztfáliai Hamm közelében.
2008. március 30. vasárnap 07:47 - Hírextra

Az első vizsgálatok alapján feltételezhető, hogy a leletek 80-100 ezer évvel ezelőtti korból, az utolsó jégkorszak kezdetének idejéből maradtak fenn - közölte a Landschaftsverband Westfalen-Lippe (LWL) mezőgazdasági szövetkezet.

A Neander-völgyi ősember valószínűleg étkezés közben szeleteléshez használta a fekete tűzkőből készített alig öt centiméteres vágóeszközt - mondta Michael Baales régész.

A murva rétegben a késen kívül mamutcsont maradványokat - egy lábcsontot, egy felső combcsontot és egy mamutagyar-hegyet - is találtak. Kiásták még egy orrszarvú lapockacsontját is, valamint egy kisebb csontot, amely valószínűleg vad szarvasmarhától származhatott. A tudósok a továbbiakban alaposabban megvizsgálják a feltárt leleteket a münsteri Természetrajzi Múzeumban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását