2024. május 6. - Ivett, Frida

A NATO csúcson a házastársak sem unatkoznak

Míg a hivatalban lévő felelős emberek a világ nagy dolgait próbálják megoldani a konferenciateremben, a házastársak sem unatkoznak majd a jövő héten Bukarestben tartandó NATO-csúcstalálkozó idején.
2008. március 30. vasárnap 17:39 - Hírextra
Sőt, ők még hangulatosabb időtöltésre számíthatnak, mint hitvesük. Például személyesen Maia Morgenstern, világhírű román színésznő és hollywoodi filmcsillag mutatja majd be nekik - dióhéjban - hazáját. Igaz, ez mindössze rövid találkozó lesz egy reggeli kávézás keretében, mégis programjuk egyik legérdekesebb pontjának tekintik.

Nem csupán "hölgyprogram" lesz ez, hiszen a részvételét eddig jelző mintegy hetven házastárs között van egy férfi is, mégpedig Peter Davis szociológia-professzor, Helen Clark új-zélandi miniszterelnök férje.

A média képviselőinek sajnálattal kellett tudomásul venniük, hogy az általuk leginkább várt személy, Carla Bruni, Sarkozy francia elnök felesége ezúttal nem utazik az egykor "Kis Párizsnak" nevezett Bukarestbe.

Amúgy jelen lesz az amerikai first lady, Laura Bush is. A román fővárosba várják Jannine de Hoop Scheffert, a NATO-főtitkár hitvesét. Nem hiányzik majd a feleségek sorából Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár neje sem.

A román sajtó egyelőre nem tudott pontos névsorral szolgálni, így csak "mazsolázott". Eszerint ott lesz Bukarestben Evelin Ilves, az észt first lady, Barbara Mikli Türk, Szlovénia elnökének felesége, Teuta Topi, Albánia "első asszonya", akárcsak Sofie Haesen, a flamand miniszterelnök házastársa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását