2024. április 26. - Ervin

Zavaró mobilok

A mobiltelefon elektromágneses sugárzásának hatásait vizsgálva kiderült, hogy számos orvosi vizsgálat eredményét jelentősen befolyásolja a telefon sugárzása, ezért a méréseket tanácsosabb mobilmentes környezetben végezni.
2008. március 28. péntek 10:36 - Hírextra
A San Franciscó-i egyetem kutatásának az volt a célja, hogy az elektromágneses sugárzás esetleges befolyását mérje a betegek fiziológiás adatainak – az izmok feszességének és az agyi tevékenység – megállapításánál.
mobiltelefon káros sugárzás eeg emg vizsgálat

A kutatók különös figyelmet szenteltek a mobiltelefonnak (be- és kikapcsolt állapotban egyaránt) EMG- (izomfeszesség) és EEG- (agytevékenység) vizsgálat közben. Az eredmények egyértelműek voltak: a mobiltelefon közelítése mind az elektromyográfia, mind az elektroencefalográfia esetében jelentős ingadozást mutatott a vizsgálókészülékeken.

A kutatók szerint ez azt jelenti, hogy mindenképpen minimalizálni kell az elektromágneses mezőt a környezetben, hogy az izomfeszesség illetve az agytevékenység elektronikus feljegyzése pontos eredményeket szolgáltathasson a további diagnózisokhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását