2024. április 23. - Béla

31 évesen tanul repülni

Csaknem harminc éven át ketrecbe zárva kellett élnie egy illegálisan befogott szirti sasnak Skóciában, ám új gondozói repülni tanítják, nemcsak izomzatát, de önbizalmát is erősítve.
2008. március 7. péntek 07:27 - Hírextra

A 31 éves nőstény szirti sast 1979-ben mentették meg az illegális fogságból, azóta pedig különböző ketrecekben kellett élnie a kétméteres szárnyfesztávolságú ragadozónak.

Az Észak-Skóciában lévő madarászati magántelepen a gondozók erősítik a madár izomzatát, de azt mondják, hogy szív- és érrendszere egyelőre nincs még túl jó állapotban.

A gondozók azt remélik, hogy igazán akkor tudják repülésre ösztönözni, ha beköszönt a vadászati szezon októberben, mert úgy látják, hogy a vadászösztöne még mindig nagyon erős. Addig döglött nyulakat és egyéb állatokat húznak el előtte, hogy repülésre bírják, és már repült is egy keveset a szabad ég alatt. Nyáron főként az önbizalmát szeretnék erősíteni.

A szakemberek azt mondják, olyan ez, mintha egy atlétát a fénykorában karosszékbe kényszerítenének, és harminc éven át kellene ülnie, de közben ugyanannyit enne, mint korábban, aztán újra futásra próbálnák bírni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását