2024. május 8. - Mihály

Egy óra áram nélkül

Március 29-én világszerte közel 30 millióan kapcsolják le a villanyt, a televíziót és minden egyéb elektromos berendezést a globális felmelegedés elleni harc jegyében.
2008. március 28. péntek 23:39 - Hírextra

Az Earth Hour (A Föld órája) mozgalom keretében tavaly 2,2 millió ember és 2100 vállalat kattintotta le a lámpákat Sydneyben egy órára. Az akció olyan sikerrel zárult, hogy a Természetvédelmi Világalap úgy döntött, 2008-ban az egész világra kiterjeszti a megmozdulást.

Az elektronikus kaszinóhálózatot üzemeltető Game World Magyarországon az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez.

Március 29-én este 8 és 9 óra között 24 nagyváros, többek között Atlanta, Bangkok, Tel-Aviv és Manila lakosságához és sok nagyvállalatához hasonlóan a Game World is lekapcsolja mind a 12 magyarországi szórakoztató komplexumában a fényreklámokat és a belső világítást, csakúgy mint a San Francisco-i Golden Gate híd vagy Észak-Amerika legmagasabb felhőkarcolója, a chicagói Sears Tower üzemeltetői.

Hogyan működik egy kaszinó villany nélkül? Erre a kérdésre Müller Gábor marketingigazgató azt válaszolta az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában, hogy csak a nyerőgépeket és a biztonsági berendezéseket hagyják áram alatt. A fényt sok ezernyi apró mécses adja majd, a zene pedig unplugged koncertek formájában hallatszik.

A budapesti Four Seasons Gresham szállodában is leoltják néhány órára a villanyt, akárcsak a cég másik 49 szállodájában.

A Magyar Telekom is csatlakozott a kezdeményezéshez: ennek keretében szombaton egy órára elsötétülnek a nagyvállalat fontosabb épületei és nagyobb fényreklámjai. Az óriáscég - amint azt az MTI-vel munkatársai közölték - tavaly ősszel klímavédelmi programot indított munkatársai számára, ennek célja a figyelemfelkeltés, és a párbeszéd elősegítése.

A globális felmelegedés elleni harc egyik legfontosabb kiváltó oka az üvegházhatás erősödése, amelyhez az emberiség nagy mértékben hozzájárul az elektromos berendezések használatával. A globális felmelegedésnek pedig beláthatatlanok a következményei.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását