2024. május 19. - Ivó, Milán

Liu Hsziang nem ér rá olimpiai lángot gyújtani

Valószínűleg nem Liu Hsziang (Liu Xiang), a házigazdák olimpiai és világbajnok gátfutója lobbantja majd fel a lángot a pekingi játékok augusztus 8-ai megnyitóján, edzője és édesapja szerint ugyanis "nem ér rá".
2008. március 27. csütörtök 11:49 - Hírextra
A világcsúcstartót az egyik lehetséges lánggyújtó-jelöltként emlegetik Kína szerte, a hozzá közel állók mostani nyilatkozataival azonban jelentősen csökkent az esélye annak, hogy ő lesz a kiválasztott.

"A futópályán óriási nyomás nehezedik majd rá, így biztosan nem ő lesz az, aki a stadionban főszerepet vállal" - mondta egy helyi lapnak édesapja.

A 24 éves Liu edzője, Szun Haj-ping (Sun Haiping) is hasonló véleményen van.

"A megnyitó nagyon fontos eseménye az olimpiának, így bizonyára rengeteg hosszú próbán kell majd megjelenniük a résztvevőknek. Ha jól tudom, a lánggyújtónak az egész augusztus 7-ét a stadionban kell töltenie, erre tanítványomnak nem lesz ideje" - fogalmazott, bár hozzátette, hogy egy szakaszon bizonyára Liu is fut majd a Nemzeti Stadionba érkező olimpiai lánggal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását